Please sign in so that we can notify you about a reply
Opis
Sastav:
Koren odoljena (Valerianae radix)
Herba majkine dušice (Serpylli herba)
Herba matičnjaka (Melissae herba)
Herba očajnice (Marrubii herba)
Herba kantariona (Hyperici herba)
Herba rastavića (Equiseti herba)
Cvet kamilice (Chamomillae flos)
Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ČAJA ZA UBLAŽAVANJE TEGOBA KOD UPALE JAJNIKA sadrži flavonoide, biflavonoide, ksantone, tanine, seskviterpenske laktone, seskviterpenske ketone i kiseline, diterpene, iridoidne monoterpene – valepotrijate, antrahinonske derivate hipericin i pseudohipericin, floroglucinske derivate (hiperforin), kumarine, aminokiseline (GABA), holin, silicijumovu kiselinu, fenil-karbonske kiseline, etarska ulja (bogata azulenom).
Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav ove čajne mešavine povoljno deluju na ublažavanje bolova i grčeva kao i na olakšavanje mokrenja. Jedinjenja sa antiseptičnim efektom deluju na eliminisanje mikroorganizama koji izazivaju upale i infekcije. Takođe, aktivni sastojci deluju i blago umirujuće na nervni sistem ublažavajući nervozu i napetost.
Upotreba ČAJA ZA UBLAŽAVANJE TEGOBA KOD UPALE JAJNIKA preporučuje se : ženama, kod bolova, grčeva i osećaja nadutosti, pritiska i težine u donjem delu stomaka kao, otežanog mokrenja i bolnih menstruacija izazvanih upalom jajnika.
Ograničenja u upotrebi : upotreba Čaja za ublažavanje tegoba kod upale jajnika se ne preporučuje tokom trudnoće i dojenja kao ni deci mlađoj od 12 godina.
Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : Čajna mešavina sadrži kantarion čiji aktivni sastojci mogu uticati na metabolizam pojedinih lekova, stoga preporučujemo da se o istovremenoj upotrebi Čaja za ublažavanje tegoba kod upale jajnika uz medikamentoznu terapiju posavetujete sa lekarem ili farmaceutom.
Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čajne mešavine preliti sa 200 ml hladne vode, sud poklopiti, zagrejati do ključanja i ostaviti da stoji 30 minuta. Čaj procediti i piti tri puta dnevno po šolju čaja.
Pakovanje: 100 g