Please sign in so that we can notify you about a reply
Opis
Sastav: Herba petrovca (Agrimoniae herba) Herba kičice (Centaurii herba) Herba podubice (Chamaedryos herba) Cvet kamilice (Chamomillae flos) Plod šipurka (Cynosbati fructus) Kora krušine (Frangulae cortex) Plod kleke (Juniperi fructus) Herba pitome nane (Menthae piperitae herba) Herba hajdučke trave (Millefolii herba) Herba trave ive (Teucrii montani herba) Cvet smilja (Helichrysi flos)
Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ČAJA ZA REGULACIJU LUČENJA ŽUČI sadrži gorke iridolne glikozide, cijanogene glikozide, antrahinonske glikozide (frangulin A i B i glukofrangulin A i B), etarska ulja (bogata proazulenom, mentolom, umbeliferonom i eskuletinom), luteolinske flavonoide, karotin, ksantonske derivate, sterole, seskviterpenske laktone, triterpene, diterpene, iridoidne monoterpene, poliacetilene, kumarine, aminokiseline, holin, alkaloide, germakranolide, polisaharide, organske kiseline, voćne kiseline, tanine, peptidne alkaloide, vitamine C, E, K, nikotin amid i tiamin.
Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čaja za regulaciju žuči povoljno deluju na stimulisanje lučenja žuči, sokova i enzima u digestivnom sistemu, što omogućava bolje i kompletnije varenje hrane. Takođe, svolim spazmolitičnim i karminativnim dejstvom, aktivni sastojci deluju na ublažavanje grčeva i eliminisanje gasova, a antrahinonski glikozidi prisutni u lekovitom bilju svojim laksativnim efektom deluju i na regulisanje stolice.
Upotreba ČAJA ZA REGULACIJU LUČENJA ŽUČI preporučuje se : kod bolesti jetre i žuči, posle obilnijih obroka, kao i kod nadimanja, bolova i problema sa varenjem hrane bogate ugljenim hidratima i zasićenim mastima.
Način pripreme i upotrebe čaja: Supenu kašiku čajne mešavine preliti sa 200 ml hladne vode, sud poklopiti, zagrejati do ključanja, ostaviti da stoji jedan sat i procediti. Piti tri puta dnevno po 200 ml nezaslađenog čaja. Deci davati prema uzrastu.
Pakovanje: 100 g